Nieuws
Nieuwsbrief 18-04-2008
18 april 2008 | Lieve mensen,

We hadden in de laatste nieuwsbrief beloofd het zo snel mogelijk te laten weten als we zekerheid hadden dat het echt onze Mark was die maandag werd gevonden. Door de enorm hectische dagen die we nu achter de rug hebben is dat er nog niet van gekomen maar inmiddels heeft iedereen wel begrepen dat het echt om onze jongen gaat.

Het is overweldigend hoeveel warme, lieve reacties we al gekregen hebben. Iedereen kan dat zien in het gastenboek van de website maar ook via email, kaarten, telefoontjes en bezoek blijven die berichten binnenstromen. Dat steunt ons enorm en geeft ons de kracht om het allemaal te doorstaan.

Die kracht hebben we heel hard nodig want Mark is inmiddels landelijk nieuws geworden en vooral door de berichtgeving in de Telegraaf wordt ons, naast al het verdriet dat we hebben, heel erg veel pijn gedaan. Elke dag weer. Mark wordt neergezet als een zwaar verslaafde jongen maar hij had in dat geval echt niet zo kunnen functioneren als hij tot het laatst toe heeft gedaan. Gisteren waren we heel erg overstuur door een bericht in die krant waarin gesuggereerd werd dat we twijfelden aan de conclusies van de politie. Onzin!

Het zal waarschijnlijk altijd een raadsel blijven wat werkelijk is gebeurd. Maar we hebben het hele jaar door heel goed contact met en medewerking van de politie gehad. Het doet ons dan ook heel veel pijn dat dat contact wellicht zou kunnen worden verstoord door al deze insinuaties die volledig buiten ons medeweten om worden geplaatst. Als klap op de vuurpijl is er vandaag in die betreffende krant een stuk geschreven waarin een helderziende aan het woord komt die spreekt over de meest erge dingen die gebeurd zouden kunnen zijn. We hoorden altijd wel dat je kapot gemaakt kan worden door dat soort journalistiek maar maken het nu zelf mee.

We laten ons echter niet kapot maken en dat lukt omdat we terdege beseffen dat heel veel mensen weten hoe deze krant te werk gaat. Genoeg daarover. Wij gaan er ons nu op concentreren om een heel mooi afscheid voor Mark te regelen. De rouwkaart wordt ook op de website geplaatst.

Heel veel liefs van Jaap, Hannie, Moniek en Max